Stucwerk nieuwbouw

Wanneer u een nieuw huis koopt, wilt u natuurlijk de muren voorzien van prachtig stucwerk. Maar is dat wel verstandig? Het stuken van een nieuwbouwwoning brengt veel vragen met zich mee. Wij vertellen je wat belangrijk is om te weten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. 

Wanneer nieuwbouw laten stucen?

In een nieuwbouwwoning zit nog veel bouwvocht dat moet verdampen. Ook moet uw woning nog gaan zetten op de fundering.  Dat betekent dat de muren in de eerste 5 jaar nog een klein beetje zullen bewegen, voordat ze definitief zijn geaard. Deze bewegingen kunnen scheurtjes veroorzaken. 

Daardoor raden sommige mensen je af om de muren meteen te laten stucen. Uit de praktijk blijkt echter dat deze scheuren wel meevallen. Het is echt mogelijk om de muren in uw nieuwe woning meteen te laten stucen. 

 

Het juiste materiaal

Maar, het is wel belangrijk dat u kiest voor materiaal dat damp door laat. Op deze manier wordt de kans op scheuren en vochtproblemen geminimaliseerd. Wij raden daarom aan om te kiezen voor glad pleisterwerk. Mochten er dan toch scheurtjes ontstaan, is dit gemakkelijk op te vullen. Kiest u voor bijvoorbeeld stucwerk met structuur, dan zult u na het opvullen van de scheuren vaak nog littekens van de reparatie zien. Dat is natuurlijk niet wat u wilt. 

 

Scheuren in nieuwbouwwoning

Scheurtjes kunnen in elke woning ontstaan, maar bij een nieuwbouwwoning is de kans net even wat groter. Dat komt dus omdat de woning nog niet helemaal is geaard. Mochten er scheuren ontstaan in uw muren, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zullen ze dan voor u opvullen. Máár: voorkomen is natuurlijk beter dan repareren. Voorkom scheurtjes in uw muur daarom met deze tips:

  • Stook niet te warm
  • Huur een bouwdroger
  • Ventileer uw woning 
  • Gebruik gaas (dit kunnen wij voor u doen)
8

Kosten stucwerk nieuwbouw

Stucwerk nieuwbouw: Het brengt natuurlijk kosten met zich mee. Deze kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, namelijk het soort stucwerk dat u wil en het aantal vierkante meter van uw kamer(s). Wij kunnen, als u deze gegevens heeft, voor u een inschatting maken van de kosten. Zodra we deze inschatting hebben, bellen we u terug. Neem hier contact met ons op.

FAQ

Ja, dat kan! Je hoeft niet 5 jaar te wachten met het stucen van uw woning. Maar wij raden u wel aan om in deze eertse 5 jaar te kiezen voor glad pleisterwerk in plaats van stucwerk met structuur. Dat komt omdat dit materiaal gemakkelijker op te vullen is, mochten er wel scheurtjes ontstaan. U zult dan ook geen littekens op uw muren zien. 

Wij raden aan te kiezen voor glad stucwerk. Wij kunnen de scheuren dan makkelijk opvullen of corrigeren. Kiest u voor bijvoorbeeld stucwerk met structuur, dan zult u nog altijd littekens zien na de reparatie. Dat is natuurlijk niet wat u wil. 

Uit de praktijk blijkt dat het aantal scheuren na het stucen wel meevalt. Ontstaan deze toch? Neem dan contact met ons op. Wij maken een afspraak om de scheuren op te laten vullen. 

De kosten zijn geheel afhankelijk van het materiaal dat u kiest en de grootte van uw kamer(s). Neem contact met ons op zodat we een inschatting kunnen maken voor uw situatie

Ja, dat kan. Zoals we al hier boven al genoemd hebben, kunt u zelf een bouwdroger huren (of bij iemand lenen), uw woning ventileren en niet te warm stoken. Daarnaast kunt u een stukadoor gaas laten gebruiken